Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2008

Η Google προσθέτει OCR στη μηχανή αναζήτησης
Αν δε μπορείτε να βρείτε στο Internet έγγραφα τα οποία είστε βέβαιοι ότι υπάρχουν, μπορεί να σας σταματά η εγγενής αδυναμία των μηχανών αναζήτησης να αναγνωρίσουν σκαναρισμένα έγγραφα.

Η
Google προχώρησε σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, ανακοινώνοντας ότι η διάσημη μηχανή αναζήτησης έχει πλέον τη δυνατότητα να διαβάζει scanned documents. Ειδικότερα, η Google συμπεριέλαβε στη μηχανή της τον απαραίτητο κώδικα, εξοπλίζοντάς την με χαρακτηριστικά Optical Character Recognition [OCR], παρόμοια με αυτά που υπάρχουν στα σύγχρονα scanners.

Έτσι, οι ανιχνευτές της μηχανής μπορούν πλέον να αναγνώσουν και να κατηγοριοποιήσουν σκαναρισμένα PDFs, παρέχοντας έτσι στους χρήστες του Διαδικτύου τη δυνατότητα να τα αναζητήσουν.


Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς τα εν λόγω έγγραφα δεν είναι λίγα σε αριθμό και πολλές φορές περιέχουν σημαντικές πληροφορίες που μπορούν να αξιοποιηθούν για επαγγελματικούς, εκπαιδευτικούς ή άλλους σκοπούς. Με αυτή την κίνηση, η Google βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τον άμεσο ανταγωνισμό όσον αφορά στις υπηρεσίες που παρέχει η μηχανή αναζήτησης.

e-pcmag.grΔεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια