Παρασκευή, 30 Μαΐου 2008

Νέοι, υπερ-γρήγοροι δίσκοι SSD από τη SamsungΣε μεγάλο αναβρασμό βρίσκεται η αγορά των σκληρών δίσκων σταθερής κατάστασης [SSD] με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο να προσπαθούν η μία μετά την άλλη να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους. H τελευταία εντυπωσιακή ανακοίνωση έρχεται από την μεριά της Samsung, η οποία παρουσίασε την νέα γκάμα δίσκων SSD που σκοπεύει να λανσάρει αργότερα μέσα στην χρονιά.

Βασικό χαρακτηριστικό της νέας σειράς SSD είναι οι υψηλές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής με την Samsung να μιλάει για 160MB/sec για εγγραφή και 200MB/sec για ανάγνωση, νούμερα που όχι μόνο είναι υψηλότερα από αυτά όλων των δίσκων SSD που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, αλλά και υπερδιπλάσια των επιδόσεων που προσφέρουν οι σημερινοί συμβατικοί δίσκοι.

Η χωρητικότητά τους δε, ανέρχεται στα 256GB για το δίσκο των 2,5'', ενώ θα ακολουθήσει και μοντέλο στις 1,8'' μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Το μόνο σίγουρο είναι πως με τέτοια χωρητικότητα αλλά και αυτές τις επιδόσεις οι δίσκοι της Samsung μόνο φθηνοί δεν θα είναι και κατά πάσα πιθανότητα θα στοχεύουν στο high end κομμάτι της αγοράς.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια