Κυριακή, 18 Μαΐου 2008

Service Pack 3 των Windows XP βγάζει νοκ-άουτ πολλούς υπολογιστές με επεξεργαστή AMDΔημοσιεύθηκε από nickg78


Όπως φαίνεται, για άλλη μια φορά η Microsoft δεν κατόρθωσε να διαθέσει ένα σωστό update. Όπως αναφέρουν κάτοχοι υπολογιστών με επεξεργαστές AMD, μετά την εγκατάσταση του Service Pack 3 των Windows XP δεν είναι πια δυνατή η εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος, ούτε σε κανονική, ούτε σε ασφαλή λειτουργία, αλλά ούτε και σε κατάσταση επαναφοράς σωστών ρυθμίσεων εκκίνησης (last known good boot configuration).

Αιτία του προβλήματος είναι το γεγονός ότι μετά την εγκατάσταση του SP3, το λειτουργικό προσπαθεί να "φορτώσει" το Intel Power Management system (διαχείριση ενέργειας για επεξεργαστές Intel) σε επεξεργαστές AMD με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εκκίνησή του.

Προφανώς κάποιος από τους προγραμματιστές της εταιρείας ξέχασε να... προσθέσει την απαραίτητη λειτουργία που ελέγχει αν το σύστημα όντως διαθέτει ή όχι επεξεργαστή Intel (κάτι που γινόταν στο SP2 και προηγούμενες εκδόσεις), με αποτέλεσμα να γίνεται προσπάθεια φόρτωσης του συστήματος Intel Power Management σε οποιονδήποτε τύπο επεξεργαστή. Στην περίπτωση των AMD αυτό προκαλεί σοβαρό πρόβλημα μετά την εγκατάσταση του Service Pack 3, που έχει σαν συνέπεια ο υπολογιστής να πραγματοποιεί συνεχόμενες επανεκκινήσεις πριν ακόμη φορτώσει το λειτουργικό σύστημα.


Η πρώτη επίσημη αναφορά του προβλήματος έγινε από χρήστη των Windows XP στο forum της Microsoft, ενώ σε σύντομο χρόνο χιλιάδες ακόμη χρήστες ανέφεραν το ίδιο πρόβλημα.

Παρόλο που δεν είναι η πρώτη φορά που update της Microsoft προκαλεί προβλήματα (αντίθετα, το περίεργο θα ήταν να μην προκαλούσε), πρόκειται για άλλη μια γκάφα της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού, καθώς μια τελική έκδοση Service Pack φαίνεται ότι δεν είχε δοκιμαστεί όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να προκαλεί προβλήματα εκκίνησης σε χιλιάδες υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία επίσημη λύση για το πρόβλημα. Αλλά ακόμη κι αν ανακοινωθεί, οι χρήστες που υπέστησαν ζημιά θα χρειαστούν άλλο υπολογιστή ή λειτουργικό σύστημα για να τη διαβάσουν, καθώς μετά την εγκατάσταση του SP3 η χρήση του δικού τους συστήματος είναι αδύνατη...

πηγή :

http://www.techteam.gr/Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια